söndag 31 oktober 2010

Flyg & Hotell bokade

Nu är allt bokat och klart!

Vi åker den 4 november till Lettland.
Vi har tidigare kollat på ett hotell i Tukum, staden som mödrahemmet befinner sig i. Vi ringde till hotellet för att boka ett rum, så visade det sig att det var fullbokat datumet som vi kommer vara där. Då kändes det som att allt var kört! Men sedan kom vi på att vi skulle kunna ringa mödrahemmet och se om de kunde hjälpa oss att hitta ett annat hotell i Tukum. Bill, som vi har kontakt med från Mödrahemmet talade om att vi kunde få bo i mödrahemmet med tjejerna vilket vi tyckte va som en bra ideé. Så de två första dagarna kommer vi bo i mödrahemmet,och de två sista dagarna kommer vi bo på ett hotell i huvudstaden Riga. Så vi kommer vara hemma den 8 november! 

Vi har också fått in bebiskläder som vi kommer ta med oss för att ge till tjejerna. Ett stort TACK till er alla som skänkt kläder! :)



    Bild på mödrahemmet:




Vi blev lurade

Hej alla bloggläsare!

Tyvärr har klänningen inte blivit såld. Det visade sig att mannen som hade ringt bara lurat oss. Han ville tydligen inte ha något med klänningen att göra, utan han ville att VI skulle ställa upp som modeller för "lustiga" bilder... Väldigt omoget av en person att göra så, vi tappade våra förhoppningar för stunden men vi  kommer inte ge upp! :) 

Ha det bra, vi hörs snart igen!

torsdag 21 oktober 2010

Brudklänningen..


Hej där! Det är jätte kul att se att det är så många som läser vår blogg, och vi hoppas ni kommer fortsätta med det också! :)

Igår kväll la vi in en annons på vår klänning på blocket, och redan idag vid lunch rasten fick vi ett samtal av en man och han som var intresserad av att hyra brudklänningen. Ett samtal från honom peppade upp oss och så bestämde vi att vi skulle lämna in brudklänningen på kemtvätt, men tyvärr så skulle det kosta oss en hel del pengar, så vi var tvungen att stå över kemtvätten.
Så vi tjejer pratade mer om olika alternativ 
Så vi bestämde oss för att gå till Party World för att fråga ifall man kan tvätta klänningen hemma istället. Hon talade om att man kunde tvätta klänningen hemma, hon gav oss tips på hur man skulle tvätta den, så vi skynda oss hem till Edghel för att tvätta brudklänningen!.


Tvättningen gick väldigt bra och vi alla var stolta över att vi inte misslyckades genom att klänningen skulle bli förstörd. Vi är väldigt tacksamma över att vi fick hjälp av Party World. Vi gick också till Sköna Kläder och lämnade kvittot till henne och tackade åter igen för sin gåva. Vi informerade Sköna Kläder och Partyworld om vår blogg sida och hoppas på att de vill följa med på vår resa genom att läsa vår blogg sida. 

Vi har även hittat ett hotell som ligger centralt i Tukum, vilket var jätte bra för det ligger nära mödrahemmet. 
Vi alla ser fram emot att få åka till Tukum  och träffa de unga mammorna i mördrahemmet.

                                                                   Bilder från idag:


Kemtvätt eller tvätta hemma?.. hmm??.. TVÄTTA HEMMA :) 


Klänningen efter vi har tvättat den,....


Vi är verkligen stolta över oss!



Till nästa gång har vi förhoppningsvis hyrt ut vår brudklänning...


måndag 18 oktober 2010

Tjejerna bakom projektarbetet =)

Hejsan,

Nu är det dags att skriva lite kort om oss själva.

På bilden ser ni tjejen Hodan Ismail Ahmed, som alltid är glad och social.

Jilli Salah, är en trevlig och framåtriktad person.

Edghel Campomanes, är en underbar person och hon sprider glädje.

Kimberly Blixt, är en snäll och trevlig person.


Vi gör allt för att nå vårt mål, vi vill uppnå målet och vi ska inte ge upp.

Igår natt beställde vi våra biljetter till Lettland, Vi kommer åka den 4 November och kommer tillbaka till Sverige den 8 November. Vi alla längtar till dess, och hoppas på att resan kommer att gå bra. Det kommer bli intressant att få träffa alla unga mammor och att få höra deras historier. Det kommer vara en oförglömlig resa för oss alla!

söndag 17 oktober 2010

Fått kontakt med Mödrahemmet i Tukum

Hej! Det var ett tag sen vi skrev här.
Vi har under veckan lagt upp brudklänningen som Party World sponstrat oss på http://www.blocket.se/. Så är ni intresserad av att köpa en brudklänning. Så går ni in på den här länken--> http://www.blocket.se/ostergotland/OANVAND_Brudklanning_strl__36_30233170.htm?ca=14&w=1 ! :)

Vi har också fått kontakt med Bill som är ansvarig i mödrahemmet och vi berätta om vårt projekt. Han var glad över atthöraom vår projektplan. Vi har talat om för Bill att vi ska försöka komma ner till Riga V.44 då vi har höstlov. Det skulle passa oss perfekt, för att inte missa massa viktiga saker i skolan.

Vi har kollat flygbiljetter och hoteller i Riga, så det kommer nog inte bli något stort problem med det. Mödrahemmet erbjudit oss att bo hos de under de dagar vi befinner oss i Lettland. Men vi får se hur det blir med det! 

Det är lite av det som hunnit ske under veckan.
Om någon av er där hemma vill bli av med barnkläder eller tjejkläder så vore det jätte snällt ifall ni kunde skänka de till oss. Vi ska nämligen ta med oss barnkläder och kläder till mammorna, som är i tonåren. Det är kläder för nyfödda upp till 4års-åldern vi pratar om då. :) Om ni har kläder som ni vill skänka, mejla oss till projektmodrahem@hotmail.com  

Vill ni skänka en slant gör det då till 8480-6 923195911-6  =)

I nästa inlägg kommer vi skriva lite kort om oss själva, så ni vet vilka vi är!  Tack och Heej!


En bild på Brudklänningen:

torsdag 7 oktober 2010

Info om mödrahemmet i Lettland

Lettland
Mödrahemmet i Tukums som vi kommer åka till  tar emot unga, ensamma gravida kvinnor som inte har någon annanstans att ta vägen. De flesta har dåliga referensramar när det gäller familjeliv därför får de hjälp att lära sig att ta ansvar som ung mamma samt kunna ta hand om en bebis. Unga mammorna får stanna i mödrahemmet tills de har lärt sig att ta ansvar och kunna försörja både sig själv och sitt barn.