onsdag 10 november 2010

Vår första dag i Tukums

Hej alla kära läsare ! Vi har tyvärr inte kunnat blogga under vår tid på mödrahemmet, eftersom att vi inte har haft tillgång till internet på mödrahemmets office. Men vi är hemma i Sverige nu och har en hel del bilder som vi kommer dela med oss.här på bloggen.
Vi får börja med att berätta för er som följer var blogg att Kimberly tyvärr inte kunnat åka med oss till Lettland, p.g.a. personliga skäl =(...


Att ha varit på Mödrahemmet har varit en riktigt stor upplevelse, och denna resa kommer bli ett minne för livet.

Första Dagen på Mödrahemmet:
Vi landade i Riga vid klockan 14:00, Bill som är ansvarig för mödrahemmet kom till flygplatsen och hämtade oss. Redan vid första dagen fick vi ett litet uppdrag av Bill. Så direkt efter att han hämtat upp oss från flygplatsen så tog han med oss till ett stort bageri fabrik där de hjälper mödrahemmet genom att skänka bröd till de och även till andra fattiga människor en gång i veckan. Uppdraget vi fick var att lasta in massa bröd (349 brödlimpor) och sedan åkte vi från Riga mot Tukum. Bilfärden tog en och en halv timme. När vi var framme i Tukums så lastade vi av all bröd i deras office som låg 10 min från mödrahemmet.

Strax efter 16:00 var vi klara med lastningen och äntligen var det dags att träffa tjejerna. Vi började med att presentera oss själva och berättade om vårt projekt.. På mödrahemmet bodde det bara tre tjejer. Vi trodde att det skulle finnas mer tjejer. För det var så vi hade uppfattat det från hjärta till hjärta. Men dessa tre tjejer var verkligen jätte trevliga.  Enire som väntade barn var yngst där, hon är bara 17 år, och sen har vi en 21årig tjej som heter Cyntia och hon bor där tillsammans med sin son Matteo och den äldsta tjejen är 22 år, vid namn Liene. Hennes son heter Daniel.

17 åringen var gravid och föder nu i december, 21 åringen har en pojke som är 6 månader och sedan har vi 22 åringen som har en pojke på 5 månader. Bebisarna är verkligen jätte söta... Efter att vi presenterat oss själva och suttit och pratat en stund med tjejerna och Bill så hade mödrahemmets husmor värmt maten som vi skulle äta. Det var Korv och potatismos. Sedan fick vi äta ostkaka... Mödrahemmet har en husmor som hjälper de med att laga mat,och även att ta hand om bebisarna. Hon är som en extra mamma för de. Efter maten så tog vi några bilder med Bill och tjejerna. Sedan var Bill tvungen att åka hem och han skulle vara ledig i två dagar, så vi fick säga hejdå till honom redan första dagen. Framåt kvällen satte vi oss med tjejerna, åt chips, lekte med bebisarna och umgicks med tjejerna... Redan den kvällen så gav vi kläderna som vi hade med oss till bebisarna, tjejerna blev jätte glada över kläderna. Att se dem så glada fick oss att inse att vi verkligen gjort en bra gärning. Senare fick vi mer kontakt med tjejerna, dem berättade om deras historier, alltså varför dem hamnat i mödrahemmet. Alla hade verkligen olika historier, genom att lyssna på de insåg vi vad dem egentligen har upplevt. Tjejerna var verkligen starka som har klarat av allting, och vi är så glada att dem ville dela deras historier med oss. Tjejerna är verkligen bra förebilder, och deras barn kommer att vara stolta över dem.

Efter kl 21.00 får ingen befinna sig på nedervåningen utan då ska alla tjejer ha gått upp till deras sovrum och det ska vara tyst i hela huset. Detta var på grund av att husmorn går upp tidigt varje morgon, därför måste flickorna vara på övervåningen för husmorns sovrum är på nedervåningen. Så vid kl 21.00 gick vi upp till övervåningen och där visade de oss vårt sovrum som vi skulle få sova i och det var verkligen iskallt där inne, elementet var inte på... Men det var en riktigt rolig dag. Tjejerna, bebisarna, husmorn och Bill var verkligen jätte snälla mot oss! :) Nu kommer vi lägga upp några bilder från första dagen, och i nästa inlägg kommer vi skriva om vår andra dag på mödrahemmet!


Jilli & Hodan, flyget mot Riga

Jilli & Edghel

Edghel & Hodan i Flyget

Flygplanet

Riga

I Riga påväg mot Tukums

Bill, Jilli, Edghel och Hodan

Jätte söt bebis- Matteo

Mödrahemmet

Mödrahemmet

Hodan och Edghel i köket

Jilli och en av de två bebisarna

 Enire,17-åriga tjejen som är gravid :)

Matteo

Söta Matteo och hans 21åriga mamma Cyntia

Gulliga Daniel och hans 22 åriga mamma Liene

2 kommentarer:

  1. Det låter faktiskt skoj, jag går i ettan i gymnasiet och skulle gärna göra ett sånt fint projekt som er!

    Lycka till och ge inte upp nu tjejer, ni är verkligen super duktiga.

    SvaraRadera
  2. Hej,tack för kommentaren! Ja det var verkligen jätte roligt. Det har varit en väldig bra upplevelse, och det kommer bli ett minne för livet för både oss och för dem.
    Vi uppmuntrar dig att göra ett sånt fint projekt som oss om du vill hjälpa människor. För hjälp behövs verkligen. Vi önskar dig lycka till..

    SvaraRadera