tisdag 16 november 2010

Andra dagen i Tukums..

Första natten har varit bra, rummet var lite kylig eftersom elementen var inte full igång. Men vi klarade oss däremot. Vi fick ett stort rum för oss själva, men ingen av oss ville sova i en varsin säng. Så vi tog våra madrasser ner på golvet där vi alla kröp in under våra täcke och sov. Det kändes verkligen annorlunda, då man vaknade upp och att man förväntar sig att vakna upp hemma i sin säng. Men inte den här gången, det kändes som att allt som hände igår var en dröm. Man kollade runt om sig och då fick man känslan att den dagen man hade väntat så pass länge har redan kommit. Att vi äntligen har nått vårt mål. Och att vi fick se hur tjejerna var så glada över vi överlämnade kläderna till dem. Att se deras glädje gjorde vår dag :)

Tjejerna lovade oss igår att dem skulle visa oss runt i Tukums, så dagen började med att vi åt frukost och sen duschade. Hmm.. vi blev så oroliga att varm vattnet skulle ta slut så vi frågade jämt tjejerna i mödrahemmet ifall det fanns tillräckligt med varm vatten för ingen av oss vill duscha med kallt vatten. Men tragiskt nog fick Jilli duscha med kallt vatten för hon var sist. Lite roligt var det att se henne darrande framför oss haha.. 
Så efter att vi alla fixat och klätt oss varma, så gick vi tjejer ut på en promenad runt Tukums. Eftersom vi skulle åka vidare till Riga dagen därpå så bad vi Liene & Eneri visa oss tåg- buss stationen.

När vi väl var framme vid tågstationen så köpte vi våra biljetter till Riga.. Tukums var verkligen ett trevligt område, det var ganska litet men allt man behövde fanns där, exempelvis mataffärer, klädaffärer. Istället för att ta samma väg tillbaka till mödrahemet var vi tvungna att gå en omväg, för att Eneri som är gravid kunde inte ta den "vanliga" vägen eftersom det var en uppförsbacke. 
På vägen hem tillbaka till mödrahemmet så var det Eneri som skulle göra lunch, det blev kyckling med potatismos.Senare bestämde vi att ha en "tjejkväll" för dom, att vi skulle bjuda dem på middag så att de slipper laga mat. Vi frågade tjejerna vad dem ville äta till middagen men de var blyga och svarade att det inte spelade någon roll. Men till slut bestämde vi oss för att köpa pizzor, så vi gick tillsammans till mataffären som låg 10min. från mödrahemmet.

Lieni och Eneri tog två pizzor och sa att de skulle dela de två pizzorna med Cyntia och husmodern. Men vi sa att alla skulle få en pizza var och sedan välja vad de vill ha till efterrätt.Tjejerna bestämde sig för att de ville ha glass till efterrätt, eftersom att de inte ätit det på länge. Så två olika sorters glasspaket blev det, Choklad/vanlij och jordgubb/vanilj.
Efter att vi hade handlat så gick vi tillbaka till mödrahemmet, tjejerna var väldigt glada över det vi köpte, till och med husmor blev glad. Och vi blev också glada över att se dem så glada. 
Vid matbordet var det verkligen jätte mysigt, där man såg alla glada miner, vi märkte att de var som en familj. 

Strax efter kl.21:00 så var vi alla mätta och belåtna, tjejerna tackade oss. Sedan var det dags att ta hand om disken och efter det så gick vi tjejer upp till övervåningen för husmor skulle redan sova. Vi tog med oss efterrätten upp till övervåningen. Vi alla samlades i deras rum, rummet var stort där de 3 tjejerna delade. Där satt vi alla tjejer och pratade om allt möjligt. Det var prat om våra förflutna och även framtiden. Det kändes tråkigt att det var vår sista natt hos dem, och nu när man har lärt känna de. Men en sak som vi kommer alltid ha kvar, vi kommer inte glömma vår resa i Lettland och vi kommer inte glömma tjejerna. Minnena kommer finnas så länge vi lever. Det har varit en oförglömligt resa!
Bilderna den dagen:

Jilli, Hodan, Lieni och Eneri, vi promenerar.

Lilla söta Daniel

Lieni, söta Matteo, Eneri, Hodan & Jilli.

 Lilla Daniel & Hodan.

Jilli & Ghel.

Där vi alla sitter och skulle äta middag. 

Jilli, Evette (Husmor), Ghel & Hodan.Jilli & Hodan
 Ghel, Daniel & Hodan.

 Ghel, Hodan, Daniel & Jilli.

Jilli, Matteo & Ghel.

Sovplatsen :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar